This is the official forum for the free, fan-made Age of Empires III modification, Wars of Liberty.

Welcome to the New Forum

We hope you enjoy the official new forum of the Wars of Liberty mod for Age of Empires III! Visit this thread to get acquainted with the new forum, and let us know if there's anything we can fix. Feel free to dismiss this message at any time by clicking the "X" in the top right corner.

Thanks!
The Wars of Liberty Team

Forum rules

  • Welcome to The Hospital! This forum is for bugs and error reporting.
  • The official language in this forum is English.
  • Be nice to other members, don't spam comments or smilies, and don't do anything illegal.
  • Posts that don't fit this forum will be moved or deleted.
 
User avatar
ßOII
Topic Author
Mooing Cow
Mooing Cow
Posts: 2
Joined: Tue Jul 11, 2017 3:02 am

Initialization Failed :(

Tue Jul 11, 2017 3:04 am

Hello this is specific to the Wars of Liberty mod and not the actual game itself.

The problem is that when I try to open the mod it comes up with initialization failed.
I've tried to find the Legacy/Direct Play on in Windows Features but it isn't there :/
Please help I really want to play this mod it looks so cool!
I'm not sure whether this is the right forum but I could really use someone's help in solving this problem.
 
User avatar
Jutlander
Wars of Liberty Team
Wars of Liberty Team
Posts: 356
Joined: Sun Mar 12, 2017 1:30 am
Location: Kingdom of Araucania and Patagonia
Favorite Civilization: Polish

Re: Initialization Failed :(

Tue Jul 11, 2017 1:05 pm

Have you opened it as admin?
Image
 
User avatar
ßOII
Topic Author
Mooing Cow
Mooing Cow
Posts: 2
Joined: Tue Jul 11, 2017 3:02 am

Re: Initialization Failed :(

Fri Jul 14, 2017 5:54 am

yes i have tried this.
same problem occurs with the 'initialization failed' error occuring.
do you have any other advice?
 
User avatar
Jutlander
Wars of Liberty Team
Wars of Liberty Team
Posts: 356
Joined: Sun Mar 12, 2017 1:30 am
Location: Kingdom of Araucania and Patagonia
Favorite Civilization: Polish

Re: Initialization Failed :(

Fri Jul 14, 2017 12:34 pm

I'll consult. Perhaps you could try reinstalling in the meantime.
Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest