This is the official forum for the free, fan-made Age of Empires III modification, Wars of Liberty.

Welcome to the New Forum

We hope you enjoy the official new forum of the Wars of Liberty mod for Age of Empires III! Visit this thread to get acquainted with the new forum, and let us know if there's anything we can fix. Feel free to dismiss this message at any time by clicking the "X" in the top right corner.

Thanks!
The Wars of Liberty Team

Forum rules

  • Welcome to The Hospital! This forum is for bugs and error reporting.
  • The official language in this forum is English.
  • Be nice to other members, don't spam comments or smilies, and don't do anything illegal.
  • Posts that don't fit this forum will be moved or deleted.
 
User avatar
Septafolia
Wars of Liberty Team
Wars of Liberty Team
Posts: 438
Joined: Mon Apr 10, 2017 10:40 pm
Location: Saint Paul, Minnesota Territory
Favorite Civilization: Peruvians

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Sat Feb 17, 2018 3:38 pm

@ChronoJJ Don't worry, there's an easy fix for this without breaking online play!

Navigate to the folder where Wars of Liberty is installed, and in the Data folder find a file called DefaultKeyMapY.xml. Make a backup of it just in case, and then find the lines:

Code: Select all

<keymapdata>
 <name>Find Town Center</name>
 <displayname>$$20861$$Find Town Center</displayname>
 <event>t</event>
 <context>game</context>
 <command>uiFindType("TownCenter")</command>
 </keymapdata>

Change it to this:

Code: Select all

<keymapdata>
 <name>Find Town Center</name>
 <displayname>$$20861$$Find Town Center</displayname>
 <event>t</event>
 <context>game</context>
 <command>uiFindType("TownCenter") uiFindType("EGYtowncenterCARAVAN")</command>
 </keymapdata>

Note that the only change was the addition of uiFindType("EGYtowncenterCARAVAN")

Save, and now whatever hotkey you use to find your Town Center should work for the Egyptian Town Center caravan as well.

You can use the same process with any other building or unit in the game, just find its entry in the protoy.xml and add it in the appropriate place in DefaultKeyMapY.xml. If you need more help with any specific buildings, just ask!
Image
 
User avatar
Pierre Despereaux
Mooing Cow
Mooing Cow
Posts: 2
Joined: Thu Feb 15, 2018 6:05 pm

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Sat Feb 17, 2018 11:04 pm

Rampo wrote:
Pierre Despereaux wrote: The camels pulling Egypt's Town Center Caravan are missing. Is this a known issue?

Image
yes, this problem also detected in some wagon in some civs, like LA civs, ...
but important is you can select this properly. that mean this can be used, ....
Ah, just wondering. So there is no fix for it currently?
 
User avatar
Rampo
Aspide
Aspide
Posts: 423
Joined: Sun Jul 02, 2017 2:33 pm
Location: Vung Tau City, Vietnam
Steam: BG_Rampo

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Sun Feb 18, 2018 12:17 am

of course, Pierre Despereaux 
ESP: Sin amor, el mundo se hundirá en la guerra
POR: Sem amor, o mundo afundará na guerra
ENG: Without love, the world will sink in war

BG Rampo
 
User avatar
ChronoJJ
Whipped Slave
Whipped Slave
Posts: 6
Joined: Thu Feb 15, 2018 8:19 am

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Tue Feb 20, 2018 8:36 am

Thanks Septafolia; will do that. Also realized that Mexican 2nd town center doesn't spawn on alot of the maps, even some of the tourney maps. I saw it is already on the list of bugs.. guess I just need to check all the tourney maps to see which ones are bugged.
 
User avatar
Rampo
Aspide
Aspide
Posts: 423
Joined: Sun Jul 02, 2017 2:33 pm
Location: Vung Tau City, Vietnam
Steam: BG_Rampo

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Tue Feb 20, 2018 9:00 am

you mean, Mexican Presidio???. sometimes, this unique building doesn't spawn on start because of obstacle objects, ChronoJJ . Like trees, small terrain,  ...
ESP: Sin amor, el mundo se hundirá en la guerra
POR: Sem amor, o mundo afundará na guerra
ENG: Without love, the world will sink in war

BG Rampo
 
User avatar
Cenarius
Whipped Slave
Whipped Slave
Posts: 5
Joined: Fri Feb 23, 2018 7:56 am

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Fri Feb 23, 2018 8:29 am

Hello guys! First I want to say that I appreciate what you're trying to make here and that you're constantly improving it. I have a lot of fun playing with Russia against different civs, however, my favorite civ, Romania, is currently unplayable due to some issues:
- no matter if you play with or against them, the gameplay suffers of terrible lags (framerate spikes) once at 10-20 seconds
- in the mid-game, the framerate starts dropping 5 FPS/min reaching a constant of 10-15 FPS (could be because of the crops) even in 1 vs 1 AI matches.
There are other bugs that put you to a clear disadvantage when you play against other civs:
- the "Build House/Longhouse" command hotkey doesn't work for Roma Slaves.
- the "Set Gather Point" command for the Vardo doesn't work either.
I really hope these issues will be fixed with the next patch you're working on right now. 
Looking forward to it. Thank you!
 
User avatar
Rampo
Aspide
Aspide
Posts: 423
Joined: Sun Jul 02, 2017 2:33 pm
Location: Vung Tau City, Vietnam
Steam: BG_Rampo

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Fri Feb 23, 2018 10:05 am

yes, the Romania civs need to be improved very much, Cenarius . Don't use this civ as AI civs (even your ally or enemy) because AI in this civs cause lag, as well as other balkan civs, egypt and Australian AI civs
ESP: Sin amor, el mundo se hundirá en la guerra
POR: Sem amor, o mundo afundará na guerra
ENG: Without love, the world will sink in war

BG Rampo
 
User avatar
Cenarius
Whipped Slave
Whipped Slave
Posts: 5
Joined: Fri Feb 23, 2018 7:56 am

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Fri Feb 23, 2018 10:24 am

The thing is that it causes the exact same lag/spike while controlling them(being them) in 1v1 matches, not only using them as ally or enemy(AI).
I think this is important to know for the mod team. I made many tests and I'm not playing them at all right now.
 
User avatar
AlistairJah
Wars of Liberty Team
Wars of Liberty Team
Posts: 378
Joined: Wed Sep 06, 2017 10:10 am
Location: Madagascar
Favorite Civilization: French
Contact:

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Fri Feb 23, 2018 11:44 am

@Cenarius, thank you for the report. Now, I would like to ask you to play 1v1 against Spanish, British, French and German to see if it's actually not related to AIs. You play as a Balkan civ.
@Rampo, I'd like to have the complete list of AI bugs that you are aware of. I know you already posted most of these bugs, but I'd like to have them in the same place. You can create a new topic for the list. Thank you very much ;)
(fr) Regarde à travers et vois le cygne et ce qui vit au-delà de l'au-delà.
 
User avatar
Militem Fides
Volunteer
Volunteer
Posts: 62
Joined: Fri Apr 14, 2017 1:37 pm
Location: Brazil
Favorite Civilization: Italians

Re: BUG REPORT - Have you found one?

Fri Feb 23, 2018 1:23 pm

Hello, sorry for the intrusion ... but speaking on AI, why does AI prefer to use hand infantry to attack than units of gunpowder? For example France makes an absurd amount of halberdiers but does not do any musketeers ...
"In nomine Domini"
"Ad Majorem Dei Gloriam"
"Um Deus, um rei, uma fé, uma lei"

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests