This is the official forum for the free, fan-made Age of Empires III modification, Wars of Liberty.

Welcome to the New Forum

We hope you enjoy the official new forum of the Wars of Liberty mod for Age of Empires III! Visit this thread to get acquainted with the new forum, and let us know if there's anything we can fix. Feel free to dismiss this message at any time by clicking the "X" in the top right corner.

Thanks!
The Wars of Liberty Team

Forum rules

  • Welcome to The War Academy! This forum is for game strategy and balance discussion. You can also use it to arrange multiplayer matches.
  • The official language in this forum is English.
  • Be nice to other members, don't spam comments or smilies, and don't do anything illegal.
  • Posts that don't fit this forum will be moved or deleted.
 
User avatar
heather.litke
Topic Author
Mooing Cow
Mooing Cow
Posts: 3
Joined: Thu Feb 07, 2019 6:55 pm

NO Spy ability?

Thu Feb 07, 2019 6:56 pm

Why do some of the new civs not seem to have the "Spy" ability that allows you to see the map as opponents see it? I have searched every building. I can not find it anywhere. This seems a grave oversight since so many DO have it. 
 
User avatar
Hoop Thrower
Wars of Liberty Team
Wars of Liberty Team
Posts: 1489
Joined: Sun Mar 12, 2017 9:17 pm
Location: Kingdom of Araucania & Patagonia
Favorite Civilization: Mapuche
ESO: HoopThrower
Steam: hoop_thrower
Contact:

Re: NO Spy ability?

Thu Feb 07, 2019 10:59 pm

Because they were designed without it.
 
User avatar
AlistairJah
Wars of Liberty Team
Wars of Liberty Team
Posts: 643
Joined: Wed Sep 06, 2017 10:10 am
Location: Madagascar
Favorite Civilization: Bulgarians
Contact:

Re: NO Spy ability?

Sun Feb 10, 2019 7:12 am

Haha, it's ridiculous indeed :hmm:

And before someone else talks about blockade-Mapuche, blockade doesn't work on them and it really makes sense.
Mis band dondrna b at fa so gaga oe ts maay angle lery
 
User avatar
Mojaak
Master Engineer
Master Engineer
Posts: 40
Joined: Wed Aug 29, 2018 11:16 am

Re: NO Spy ability?

Fri Mar 22, 2019 2:44 pm

Hey I already asked, but the devs have an other opinion :(

viewtopic.php?p=15860#p15860
 
User avatar
UnstoppableStreletsy
Volunteer
Volunteer
Posts: 208
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:00 pm
Location: United States
Favorite Civilization: Koreans
ESO: UnStopStreletsy
Steam: UnstoppableStreletsy
Contact:

Re: NO Spy ability?

Fri Mar 22, 2019 8:39 pm

Its because mapuche don't use a homecity. Mapuche's cards are techs pretty much from a coding perspective. Fixing this would require setting all techs to unobtainable in the code when the tech is researched.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest